צריבה בנרתיק+פלקאנזול 150 מ"ג

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

31/07/2020 | 15:45 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, הנני בת 64. סובלת מיובש בנרתיק. כעט צריבה בנרתיק מספר שבועות. ביצעתי בדיקת שתן לכללי שהראה לויקוציטים 500, ולכן נתבקשתי לבצע תרבית שתן שיצאה תקינה. אציין כי כעבור יומיים שלושה לערך ביצעתי שוב שתן לכללי שהראה הפעם לויקוציטים 25. עוד אציין כי זו לא פעם ראשונה שבדיקת שתן אקראית מראה מידי פעם שיש לי לויקוציטים 500. במעקב רופא נשים פעם בשנה הכולל קולפוסקופיה, ואולטרסאונד (עקב CIN1 בעברי). ידוע גם על הפרשה שמויעה אצלי מידי פעם אך רופא הנשים אומר שזה בסדר. כעט עקב אותה צריבה בנרתיק והלויקוציטים אומנם מ-500 ערד ל-25, רופא הנשים נתן לי בשיחה טלפונית וללא בדיקה לקחת 3 נרות אגיסטן וגינליות אך מכיוון שצרב לי מאד כשניסתי להחדיר פניתי לבדיקה של רופא נשים. הרופא נתן לי לקחת כדןר 1 של פוקנאזול 150 מ"ג, אמר שיש לי כנראה פטריה בנרתיק. שכחתי לציין לו שאני סובלת מידי פעם מעליה באנזימי הכבד ולכן טרם לקחתי את הכדור. שאלתי היא האם כדור 1 יכול לגרום לפגיעה בכבד? האם ניתן לקחת משהו אחר במקום כדור? לפי מה שאני קוראת באתר יש נשים שאומרות שלקחו אגיסטן משחה. אני לא קניתי אגיסטן שזה משחה, אלא כדור יבש עם מוליך. מה דעתך? האם כדור 1 של פלאקנזול יכול לגרום לפגיעה בכבד? ו/או האם ניתן במקום זה לנסות אגיסטן בצורת קרם? ואיזה לבש מהרוקח אם כן? עוד אציין כי הרופא נשים אמר שיש לי יובש בנרתיק כתוצאה מגיל המעבר ואם לא אשים נרות אסטרוגן הבנתי זה יחזור לי כל הזמן. איני מעוניינת לטל ביובש בנרתיק עם נרות בעלות מרכיב הורמונלי, אך השאלה שלי היא האם היובש בנרתיק יכול בעצם לגרום לפטריה? אודה לך על תשובתיך והמלצתך לגבי הכדור או נרות בצורת קרם. סליחה על הבורות אם לא רשמתי נכון לגבי נרות אגיסטן קרם.

אם תרבית השתן שלילית והלויקוציטים ירדו ל 25 אז לא מדובר בדלקת בדרכי השתן אלא בזיהום הדגימה מהנרתיק, וזה ככל הנראה לא נובע מהפטרייה. ייתכן שהבעיה אכן נובעת מהיובש בנרתיק כתוצאה מאטרופיה, ואכן הפתרון היהחיד הוא קרם או נרות אסטרוגן שגם לדעתי עדיף להימנע מהם אלא אם זה ממש הכרחי. היובש בנרתיק לרוב לא גורם לפטרייה אך גם נשים בגיל הבלות סובלות מפטרייה לעתים (סטטיסטית, פחות מנשים בגיל הפיריון). אם יש חשד שמדובר בפטרייה, רצוי לאבחן זאת בבדיקת רופא. הסבירות שכדור אחד של פלוקנול יגרום לנזק לכבד היא נמוכה אך אם יש הפרעה מוכחת בתפקודי כבד, לרוב נמנעים משימוש בכדור זה. בכל מקרה, עניין זה הוא לשיקול רופאך.אם קשה לך להשתמש בנרות ניתן להשתמש בקרם אגיסטן אבל גם הוא מוחדר עם מוליך (ןאין לבלבל קרם זה עם קרמים לשימוש חיצוני ללא מוליך).

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק