מספר שאלות שיש עליהן חילוקי דעות רבים

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

05/03/2020 | 15:55 | מאת: ליאן

האם פטריה בנרתיק מדבקת מאישה לגבר ולהיפך? האם פטריה שהתפתחה בנרתיק לפני מחזור עקב חוסר איזון הורמונלי אף היא מדבקת?

פטרייה בנרתיק אינה נחשבת מחלה המועברת בדרכי מין. היוצא מן הכלל הוא כשלגבר יש נגעים פטרייתיים על איבר המין (נקרא קנדידה בלניטיס). כמעט כל המקרים של תסמיני פטרייה בנרתיק נובעים מ"התעוררות" הפטרייה שכבר נמצאת בנרתיק ולשם היא הגיע ממערכת העיכול של האישה עצמה (קנדידה נוכחת במערכת העיכול אצל כלל אוכלוסיה). זה גם המצב כשהפטרייה "מתעוררת" סביב הוסת.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק