גדר חוזר בנרתיק כבר מעל שנתיים

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

08/01/2020 | 09:29 | מאת: רותה

שלום, אני מטופלת מזה כשנה וחצי בפלוקנול 150 אחת לשבוע באופן קבוע, מאחר ויש לי פטריה חוזרת כל שבועיים שלושה מעל תקופה של שנתיים. הסימפטום היחיד שלי הוא גרד עז בפות. מה אתה מייעץ לי לעשות? יש עוד משהו שאני יכולה לבדוק/לשנות/לבחון? כי זה ממש משבש לי את שגרת החיים ואת המיניות עם בעלי.

שנה וחצי של פלוקנול שבועי זה יותר ממה שבדרך כלל מומלץ (מומלץ להגביל שימוש שבועי לחצי שנה). עלייך להתייעץ עם רופאך בקשר להמשך הנטילה. יש לוודא כמובן שהאבחנה נכונה ואכן מדובר בפטרייה. ייתכן שכדאי לשלוח בדיקת שתן לSTD (מחלות המועברות בדרכי מין). ישנן תרופות נוגדות פטרייה נוספות שאפשר לשקול אך הן מאותה המשפחה ולרוב זה לא נותן תוצאות שונות מהפלוקנול. במרפאתנו ישנו מגוון של טיפולים ייחודיים בדיוק למצבים כגון אלו (טיפולי היפרתרמיה, אוזון ועוד). את מוזמנת לפנות למרפאתנו.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק