קנדידה שחזרה,הפרשות

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

06/07/2019 | 20:55 | מאת: ורה

שלום רציתי לדעת האם שימוש נרות חומצה בורית עדיף על שימוש בנרות אגיסטן? ואם קנדידה יכולה לחזור תוך חודש לאחר טיפול בנרות וגם בכדורים ? יש לי רק הפרשות דמוי קוטג׳ המוכרות ללא גרד וצריבה תודה

אם התסמינים הם רק הפרשה (ללא תסמינים טורדניים כגון גרד, צריבה וכו.) אז ייתכן שאין כלל צורך בטיפול (אלא אם ההפרשה מאוד מוגברת ומפריעה). אגיסטן וחומצה בורית הם שני תכשירים שונים. אגיסטן - תרופה נגד פטרייה ונרות חומצה בורית הם חומצה שמסדירה את החומציות בנרתיק ומקשה על הפטרייה (ומזהמים אחרים) לשגשג. ניתן גם לשלב ביניהם. תסמיני פטרייה אכן יכולים לחזור לאחר טיפול. יש מקרים קשים לטיפול (זני קנדידה עמידים או שהאבחון לא מדוייק וזה גורם אחר ועוד). באם הבעיה לא חולפת, את מוזמנת לפנות למרפאתנו שמתמחה בטיפול במצבים כגון אלה.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק