עזרה דחופה.. בבקשההה

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

04/12/2014 | 23:46 | מאת: מיואשת

היי, לפני כ 5 ימים החל לי גירוי וצריבה בנרתיק ומחוץ לו. כמעט ללא הפרשות. פניתי לרופאת נשים, היא לא הייתה בטוחה מה יש לי, לקחה תרבית ונתנה קרם דאלאצין ל 7 ימים. עשיתי כבר שני טיפולים. היום הגיעו תוצאות התרבית ומתברר שיש לי Candida albicans. הרופא שלי מקבלת רק בעוד 3 ימים (שישי-שבת) ואני לא יודעת מה לעשות. האם הטיפול שהיא נתנה לי ללא הבחנה היה טיפול נכון? לפי מה שידוע לי דאלאצין היא משחה אנטיביוטית ולקיחת אנטיביוטיקה גורמת לקנדידה. האם דאלאצין מטפל בכלל בקנדידה? האם כדאי לסיים את הטיפול? אשמח לתשובה מהירה בבקשהההההה...

06/12/2014 | 04:28 | מאת: ד"ר דן קלמן

06/12/2014 | 04:30 | מאת: ד"ר דן קלמן

06/12/2014 | 04:34 | מאת: ד"ר דן קלמן

קיבלת דלצין כי הרופאה ככל הנראה התרשמה שמדובר בווגינוזיס חיידקית. דלצין זה לא טיפול לקנדידה אבל הוא גם לא שייך לאותן האנטיביוטיקות שמחמירות את הפטריה (קנדידה) לכן אין סיבה שלא לסיים את הטיפול. הטיפול לקנדידה יכול להיות בנרות או בכדורים. יכול גם להיות מצב שיש גם קנדידה וגם ווגינוזיס חיידקית ורצוי לטפל בשניהם. בשל כל זאת רצוי לחזור לרופאה כדי לקבל טיפול מתאים ובינתיים לסיים את הטיפול בדלצין. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק