נטילת פולקלנול כשאין פטרייה

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

25/03/2019 | 11:44 | מאת: עדי

שלום, לפני כשבועיים הרגשתי תסמינים של פטרייה, הפרשות לבנות וגרד עם מעט ריח. מכיוון שסבלתי בעבר מקנדידה אלבניקנס ביקשתי מרשם לפולקלנול (אך יחד עם זאת גם משטח, כדי לוודא שזה רק פטרייה ולא משהו אחר), עשיתי את המשטח ונטלתי את הפולקלנול. יומיים לאחר מכן תוצאות המשטח הראו שאין לי פטרייה, האם יכול להגרם נזק לכבד בעקבות זאת? * עשיתי בשבוע שעבר בדיקות דם כלליות (בלי קשר) ואחוזי ה ALT היו מעט גבוהים 34 (כש31 זה הנורמה)

לא כתבת כמה ימים נטלת פלוקנול אך לרוב, נזק לכבד נגרם רק במינונים גבוהים וטיפול ממושך מאוד. ה ALT שנמצא בגבול העליון של הנורמה (וזה ממש לא חמור) יכולה גם לנבוע מסיבות אחרות כגון כבד שומני או סיבה אחרת.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק