קנדידה בכמה מוקדים בגוף

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

17/02/2019 | 18:03 | מאת: מיכל

שלום, יש לי 8 שנים קנדידה שכל הזמן חוזרת בנרתיק למרות כל המשחות, וב 3 חודשים האחרונים עקב משאפים לאסתמה קנדידה בלשון וככל הנראה בגרון(צריבה בגרון). משטח הלשון יצא תקין, אבל 3 רופאים אמרו שזה נראה כמו קנדידה. ניסיתי את כל המשחות ללשון ולגרון ואין שיפור, ואני אמורה לקבל טיפול בפלוקנוזול שיהיה גם לנרתיק רצוף במשך חודש או חודשיים. האם יכול להיות שבנרתיק יש לי קנדידה מסוג אחר לעומת מה שיש בלשון? וכמה סוגים של תרופות יש על מנת לכסות את כל סוגי הקנדידה? הבעיה היא שלא ידוע איזה סוג יש לי כי המשטח יצא שלילי. תודה מראש

לרוב, בשני המקרים (לשון ונרתיק) מדובר בפטרייה מסוג קנדידה אך יכולים להיות זנים שונים. בכל מקרה, הטיפול התרופתי שניתן (למשל פלוקונזול, כפי שציינת) זהה לרוב לכל זני הקנדידה. ישנן מספר תרופות, באם בסירופ (ללשון) או בנרות או קרמים (לנרתיק) או בכדורים. רובן שייכות לאותה משפחת תרופות וההבדלים ביניהן לא גדולים. במרפאתנו אנו עוסקים במצבים כגון אילו בדיוק. את מוזמנת לפנות למרפאתנו.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק