קנדידה שלא נמצאת בתרבית?

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

13/01/2019 | 13:43 | מאת: רוני

שלום ד"ר, מאז שפחות או יותר התחלתי לקיים יחסי מין אני סובלת מקנדידה. עם זאת, לפני חצי שנה בערך נטלתי טיפול תרופתי ומאז למרות שהתסמינים חזרו מספר פעמים, לא אובחנה לי קנדידה שוב. עשיתי כבר פעמיים תרבית, שתיהן היו בעת שהיו לי גירודים ממש משמעותיים. שני הרופאים היו בטוחים שמדובר בקנדידה וגם נתנו לי טיפול בהתאם (פעם כדור פלוקנול- לא עזר ובסוף הגירוד נחלש מעצמו לאחר טיפול ארוך בפרוביוטיקה ופעם אגיסטן קרן ששמים בפנים עם מזרק- לא עזר ויש עדיין גרד). אילו בדיקות עליי לבקש? אם זה לא קנדידה, מה זה יכול להיות? יש לי כאבים רציניים ביותר ביחסי מין, שורף לי כשאני עושה פיפי (מתחזק מאוד כשאני לא שותה מספיק ויש הקלה ככל ששותה יותר מים) ויש לי פעם בכמה ימים גירודים מהותיים. מתחרפנת כבר ואודה לעצה. תודה!

העדר קנדידה במשטח אינו שולל את המצאותה בנרתיק או את היותה הגורם לדלקת. באם יש ספק, ניתן גם לבקש בדיקת שתן למחלות המועברות בדרכי מין (STD) אך היא לא תאשר או תשלול קנדידה אלא תשלול גורמים אחרים. אם יש צריבה במתן שתן, רצוי מאוד לעשות גם תרבית שתן. מכל מקום, האבחנה של קנדידה היא בעיקר קלינית (על סמך תסמינים ובדיקה). באם המצב נמשך ואין פתרון, את מוזמנת לפנות למרפאתנו. לנו יש מספר שיטות טיפול יחודיות ומאוד יעילות.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק