פטריה הולכת וחוזרת בשנים

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

30/11/2018 | 14:48 | מאת: דנה

אני סובלת עכשיו מפטריה, איך אני יודעת? מגרד לי בטירוף וצורב לי. זו פעם רביעית שאני נתקפת בחיי בפטריה.. איני קיימתי יחסי מין בחיים, ובכל זאת פעם אחת רופאה פתחה כדי לראות.. בפעם השנייה לא פתחו וישר רשמו משחה וכדורים, כך גם בפעם השלישית. אני בת 25. התזונה שלי מאוזנת כי אני אצל דיאטנית, לא מהשמנת יתר, אלא כי אני מתאמנת ורוצה לשמור על עצמי. לא שרירים ומאמץ רב, אבל לשמור על הגיזרה מה שנקרא. אני לובשת טייצ'ם ויש לי קצת הרגשה שזה מזה.. למרות שגם כשאני לובשת מכנס רחב זה פורץ. הכדורים שנותנים לי פשוט פלא!!!! אבל עכשיו? עכשיו מה אני עושה... המשחות לא עוזרות.. רק הכדורים. זה לא בא בחודשים, זה בא פעם בשנה חצי שנה... ארבע פעמים סבלתי מזה בחיי כפי שציינתי. האם זה כרני? האם יש טיפול מניעתי? אמא שלי אומרת שזה רק בגלל שאני מתרחצת בערב, אבל מה קשור? אין לי זמן, אני עובדת. ואני שוטפת את האזור היטב במקלחת... ולא משאירה שם סבון. אני פשוט כותבת ובוכה עכשיו, מגרד לי ואני מתה, ויום שישי עכשיו.. ואני לא יכולה לסבול עוד רגע. פליז, משהו טיבעי אולי? נוטלת פרוביוטיקה.

דלקות פטרייטיות בנרתיק (שיכולות להתרחש גם בבתולות)מוגדרות כדלקות חוזרות כשהן מתרחשות לפחות ארבע פעמים בשנה. אם הטיפול שאת מקבלת (כנראה כדורי פלוקונזול אך לא ציינת) עוזר, אז מה טוב. מכנסיים צמודים והזעה מפעילות גופנית בהחלט יכולים להחמיר. רצוי ללבוש ביגוד אוורירי מכותנה בלבד. ישנם כמובן אמצעים נוספים להתמודד עם פטרייה בנוסף לכדורים אך כדי להמליץ על דברים ספציפיים יש צורך בפגישת ייעוץ פרטנית אתך. את מוזמנת לפנות למרפאתנו.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק