IVF ופטריה בנרתיק

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

02/12/2014 | 13:15 | מאת: אנה

אני נצאת בטיפולי פריון (IVF) ומאז שהתחלתי בטיפולים התפרצה לי פטריה בנרתיק עם גרד והפרשות, מאוד לא נעים. הרופאים מסרבים לתת לי תרופות כי אני בטיפולים. מה אפשר לעשות?

03/12/2014 | 17:27 | מאת: ד"ר דן קלמן

זה לא מפתיע שהפטרייה התפרצה דווקא בזמן טיפולי ה IVF כי את מקבלת טיפול הורמונאלי חזק מאוד מה שמסייע להתפתחות הפטרייה. הסיבה העיקרית שלא רוצים לתת לך תרופות היא לא בשל הטיפול עצמו אלה בשל ההיריון שמנסים להשיג. בזמן שאת בטיפול לא ניתן לעשות הרבה למעט אמצעים טבעיים כמו פרוביוטיקה ודיאטה אנטי פטרייתית. לכן, באם התסמינים טורדניים במיוחד כדאי לשקול לעשות הפסקה בטיפולי ה IVF ולטפל בדלקת בנרתיק באמצעים תרופתיים או באמצעות היפרתרמיה ואוזון ולחזור לטיפולים לאחר פתרון הבעיה. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק