פטרייה בנרתיק+דלקות בדרכי השתן לאחר קיום יחסי מין

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

20/04/2018 | 22:20 | מאת: ספיר

היי, החודש קיימתי יחסי מין עם גבר ללא קונדום ומיד לאחר מכן הרגשתי צריבה בשתן לאחר כמה ימים העניין התפשט והפך למגרד והבנתי שאני סובלת מדלקת+פטריה בנרתיק הייתי אצל הרופא וקיבלתי טיפול באנטיביוטיקה דרך הפה+משחה נגד פטריות+אגיסטן נרות סיימתי ליטול את כל התרופות הדלקת והפטרייה עברו, לאחר כמה ימים שכבתי שוב והפעם עם קונדום ושוב מרגישה שהפטרייה חזרה והגירוד לא מפסיק מה ניתן לעשות במקרה זה? עכשיו כל פעם שאשכב עם מישהו אני אצטרך לפחד שיהיה לי דלקות ופטריות? (עכשיו שיש לי את הפטרייה אני בדיוק התחלתי מחזור איך אפשר לטפל?) יש לציין שיצאתי שהייתי עם בן זוג לפני חודשיים כשנה וחצי יחד ומעולם לא קרו לי מקרים של דלקות או פטריות במשך שנה וחצי. למה עכשיו זה קורה לי ובאופן גורף אחרי קיום יחסי מין? תודה מראש

יש להבדיל בין דלקת בדרכי השתן שייתכן וסבלת ממנה לפי תיאורך (וגם כי קיבלת אנטיביוטיקה) ודלקת בנרתיק - ייתכן בשל פטרייה (אך יש לאבחן זאת בבדיקה). הטיפול והמניעה של שתי דלקות אלו הוא שונה. אכן יש מקרים שיחסים עם בן זוג מסויים מעוררים תסמינים נרתיקיים, גם כאלו שנובעים מפטרייה. יש צורך בפגישת ייעוץ ובדיקה (וייתכן גם בדיקות מעבדה) כדי לאבחן במדוייק את הבעיה ולהמליץ על טיפול. כדאי לפנות לרופא ואת מוזמנת גם לפנות למרפאתנו.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק