קנדידה גלברטה ויחסי מין וטיפול

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

28/10/2017 | 19:34 | מאת: הדס

שלום רב. אובחנתי לאחרונה עם קנדידה גלברטה ורציתי להתייעץ- האם אני צריכה להילחץ מהדבקה של הבן זוג שלי בעת יחסי מין( גם אוראליים) וללא קשר, מה הטיפול המקובל? אני ממש בלחץ מהעניין כך שאשמח לתשובתך המהירה. תודה

קנדידה (ובכלל זה הגלברטה) אינה נחשבת מחלה המועברת בדרכי מין. ההדבקה לרוב היא "עצמית" ממערכת העיכול של האישה עצמה. באם מדובר ביחסים אורליים (הגבר לאשה), תאורטית ניתן לקבל קנדידה על הלשון אך גם זה נדיר. הטיפול לקנדידה גלברטה זהה לטיפול לקנדיה "הרגילה" אך לעתים יש צורך במינונים גבוהים יותר או במשך טיפול ארוך יותר. הטיפול יכול לכלול נרות לנרתיק (כגון אגיסטן, ויש גם נוספים) או כדורים (כגון פלוקנול). פני לרופאך לקבלת טיפול.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק