בקטריאל וגינוזיס והבן זוג

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

17/10/2017 | 12:14 | מאת: אני

שלום ד״ר הגיניקולוג שלי איבחן אצלי בקטריאל וגינוזיס הוא נתן לי נרות לשלושה ימים השאלה שלי היא האם זאת מחלה שמבדקת ביחסי מין, ואם הבן זוג שלי גם צריך לקבל טיפול? תודה רבה!

באם מדובר בבקטריאל וגינוזיס כאבחנה קלינית בלבד, אין צורך בטיפול לבן הזוג כי בקטריאל וגינוזיס זה בעצם שינוי בפלורה (החיידקים שנמצאים שם בדרך כלל) של הנרתיק. באם עושים גם בדיקה ל STD (מחלות המועברות ביחסי מין), לעתים מתגלה חיידק כזה או אחר שהטיפול בו מצריך מתן טיפול גם לבן הזוג אך אם מדובר אך ורק בבקטריאל וגינוזיס, אין צורך לטפל בבן הזוג.

18/10/2017 | 14:14 | מאת: אני

תודה רבנ על התשובה המהירה! עשיתי כמה וכמה פעמים בדיקות לגילוי מחלות מין והן יצאו שליליות (PCR וכו) גם בשתן וגם בדם... יש סיכוי שבכל זאת זאת איזושהי מחלת מין? למרות שהתוצאות שליליות?

אם הבדיקות למחלות המועברות בדרכי מין יצאו שליליות אז אין מה לדאוג. כאמור, אם זו רק וגינוזיס חיידקית (מה שמתבטא לרוב בריח מאוד לא נעים), אז אין צורך בבדיקות או טיפול לבן הזוג. באם הנרות לא יעזרו יש אפשרות לטפל בכדורים (שאלי את רופאך באם לא יעבור).

18/10/2017 | 15:19 | מאת: אני

המון תודה!

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק