פלוקונזול טיפל בפטרייה והרס משהו אחר

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

16/06/2017 | 19:15 | מאת: מ

שלום הייתה לי פטרייה בנרתיק ולקחתי הרבה כדור פלוקונזול בערך 11 כדורים כל פעם שהתחיל לגרד לי לקחתי כל יום כמעט ואחרי שהפטרייה עברה התחלתי לסבול מגרד חזק וגיליתי שיש לי תולעים.. האם יש קשר בין הפטרייה לתולעים מאז שלקחתי את הכדורים האלה יש לי תולעי.. הכדור הזה הפלוקונזול הוא הרס לי את המעיים מאז שלקחתי את הכדור הזה יש לי תולעים וגרד מהם הכדור הזה הרס לי משהו ?

אין קשר בין כדורי פלוקנול לתולעים. פלוקנול אמנם עלול לגרום לנזק לכבד (במינונים גבוהים ובנטילה מתמשכת) אך הוא בטח לא גורם לתולעיים. באם יש תולעים יש לטפל בהם בתרופה המתאימה (לא פלוקנול). יש לפנות לרופא בהקדם.

20/06/2017 | 17:20 | מאת: 68

אני יודעת שפלוקנול לא מטפל בתולעים אבל מאז שלקחתי את זה כבר אין לי פטרייה אבל יש לי תולעים.

אם הפלוקנול פתר את בעיית הפטרייה אז זה מצוין. בכל מקרה אם יש תולעים, יש לטפל בהם בתרופה ספציפית לתולעים, לאחר אבחון סוג התולעים. וכפי שציינתי, פלוקנול הוא לא הגורם לתולעים. התולעים מופיעים כתוצאה מהדבקה חיצונית.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק