פטרייה ודימומים מהנרתיק

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

11/05/2017 | 10:59 | מאת: נגה

היי דוקטור לאחרונה הבחנתי בהפרשות מרובות ומסריחות מאיבר המין שרובם היו בצבע חום, כאשר המצב החמיר הבחנתי גם באדמומיות בשפתיים החיצוניות של הנרתיק, ולכן הלכתי להיבדק אצל רופאת נשים. היא אבחנה אצלי פטרייה ונתנה לי אגיסטן נרות ומריחה וכן כדור נוסף בשם פלוקנול. היא ביצעה בדיקה גניקולוגית (שהייתה לא נעימה במיוחד) ולאחר מכן סבלתי מדימומים במשך שבוע (לא חלק מהחמחזור החודשי) השאלות שיש לי : 1. האם יתכן שמדובר בפטרייה אף על פי שלא היו את התסמינים הרגילים, כמו הפרשות קוטג וכד'...? 2. האם הגיוני שלאחר הבדיקה הגניקולוגית אסבול במשך שבוע מדימומים? 3. כחלק מחיפוש באינטרנט קראתי על תסמינים לסרטן צוואר הרחם וחלקם מתאימית, השאלה הנשאלת היא האם ישנו סיכוי שאובחנתי לא נכון, או שהבדיקה הגניקולוגית אמורה להסיר את החשש מכך? יש לציין שאני בת 21, יש לי חבר קבוע איתו אני מקיימת יחסי מין כבר 5שנים אני נוטלת גלולות למניעת הריון בשם מינס (מעולם לא גרמו לי לתופעות לוואי) תודה מראש! נגה

הפרשות מסריחות בצבע חום זה לא מה שאופייני לפטרייה, אך ייתכן שהרופאה התרשמה שמדובר גם בפטרייה. דימום קל לאחר בדיקה גניקולוגית הוא לא דבר נדיר אך אם הדימום כבד או נמשך זמן רב, יש לפנות לרופא. בגילך אין חשש רב שמדובר בסרטן צואר הרחם אך אם את פעילה מינית כבר 5 שנים, רצוי להתחיל בביצוע בדיקות פאפ (בדיקת סקירה לאבחון שינויים טרום סרטניים בצוואר הרחם) למרות גילך הצעיר. באם טרם התחסנת כנגד וירוס הפפילומה, כדאי לעשות גם את זה.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק