פטרייה חוזרת האם יש קשר לבן זוג?

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

27/03/2017 | 11:58 | מאת: רוני

היי, אני סובלת מפטריה חוזרת כל הזמן. מטפלת, עובר למספר ימים וזה חוזר. עשיתי משטח וכל הבדיקות והכל יצא תקין. כמו כן, עשיתי בדיקת מחלות מין והכל תקין. גם אצל בן זוגי הכל בסדר, עשה בדיקה של מחלות מין והכל תקין. רציתי לדעת האם יש אפשרות שהבן זוג שלי נשא של משהו שעלול להדביק אותי בפטריה כל הזמן? האם יש איזשהם בדיקות שכדי שיעשה?

אם אכן מדובר בפטרייה (לא ציינת מאילו תסמינים את סובלת) אז היא לא נחשבת מחלה המועברת בדרכי מין ואצל גברים לרוב זה לא מתבטא בתסמינים (למעט מקרים נדירים). כן קורה, וזה לא נדיר, שלאחר יחסי מין, ולעתים זה רק עם בן זוג מסוים, יש החמרה בתסמיני הפטרייה ואין לכך סיבה מוכחת. בכל מקרה, אם הבעיה חוזרת ולא מגיבה לטיפול התרופתי הרגיל, אז ישנן עוד אפשרויות טיפול, כגון טיפול באוזון והיפרתרמיה (כפי שמבוצע במרפאתנו). בכל מקרה יש צורך בפגישת יעוץ פרטנית והתאמת טיפול. את מוזמנת לפנות למרפאתנו.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק