כאבים קשים בזמן יחסים אשמח לעזרה

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

25/12/2016 | 01:43 | מאת: אני

שלום ד"ר אני בת 25 נוטלת גלולות יסמין חצי שנה..לאחרונה התחילו להיות כאבים ותחושת צריבה ושריפה ויובש בזמן יחסי מין ולאחריו..פעם היינו מקיימים 3 פעמים ביום והיום אפילו אחד אני לא יכולה מרוב שזה כואב. הלכתי לבדיקה וגילו שיש פטרייה קיבלתי טיפול של כדורים ומשחה פנימית לאחר שבוע עשיתי בדיקת מעבדה ונכתב בתוצאות פלורה רגילה שזה אומר שהטיפול עזר וכבר אין פטרייה. אז עכשיו אני לא יודעת למה זה ממשיך לצרוב כל כך אפילו יותר ממה שהיה. אם זה לא פטרייה מה זה יכול להיות? אשמח לעזרה

את בדיקת המעבדה רצוי היה לעשות לפני הטיפול כדי לראות מהו הגורם המזהם. לאחר טיפול, הסבירות שתצמח פטרייה במשטח הוא נמוך מאוד. משטח שלילי אינו שולל לחלוטין נוכחות של פטרייה בנרתיק היות ולא תמיד הפטרייה צומחת בתרבית (ועל אחת כמה וכמה לאחר טיפול). באם הטיפול לא עזר ייתכן וזו לא פטרייה אלא גורם אחר או שזוהי פטרייה עמידה יחסית לטיפול תרופתי. גלולות עלולות לעתים להחמיר תסמינים של פטרייה אך לא תמיד. בכל מקרה יש צורך בפגישת ייעוץ פרטנית בכדי לאבחן הבעיה ולהתאים טיפול באופן אישי. את מוזמנת לפנות למרפאתנו.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק