קנדידה שחוזרת כל שבוע-שבועיים

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

24/12/2016 | 22:18 | מאת: אסנת

יש לי בן זוג חדש וכל פעם לאחר שאנחנו מקיימים יחסי מין אני מקבלת פטרייה בנרתיק. הייתי אצל רופא נשים, הוא נתן לי אגיסטן וזה ריפא את הפטרייה. הלכתי אליו לביקורת והוא אמר שהפטרייה נעלמה. אבל אז היא חזרה שוב (לאחר קיום יחסי מין). ככה זה כבר חודשיים. כבר היו לי מקרים של פטרייה בעבר אבל מעולם לא בתדירות כזו של כל שבוע-שבועיים. רופא הנשים שלי אמר לי לעשות שטיפות עם חומץ. האם זה באמת מספיק כדי לפתור את הבעיה? למה זה קורה לי בתדירות כזו פתאום? מה לעשות? האם זה מזיק לקחת אגיסטן בתדירות גבוהה כזו? תודה

אכן רואים לא מעט מקרים של החמרה בתסמיני הפטרייה לאחר קיום יחסי מין ללא סיבה ברורה לעין. אם אכן מדובר בפטרייה, ייתכן שיש מקום לטפל גם בכדורים ולא רק בנרות או בחומץ וכן ישנם מגוון טיפולים לא תרופתיים אותם אנו מבצעים במרפאתנו כגון חימום ואוזון. לעתים יש גם מקום לטפל בקנדידה במערכת העיכול שהיא המקור לקנדידה בנרתיק. במקרה של דלקות חוזרות רצוי גם לבצע מספר בדיקות כגון משטח מהנרתיק ובדיקת שתן למחלות המועברות בדרכי מין בכדי לשלול גורמים נוספים שעלולים להיות אחראים לתסמינים. את מוזמנת לפנות למרפאתנו.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק