וריקוצלה

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

07/03/2014 | 12:29 | מאת: שאול

ד"ר רענן טל שלום רב, בבדיקת אולטראסאונד שביצעתי, התגלה באשך שמאל וריקוצלה 0.3 ס"מ, האם ניתוח מומלץ בטווח המיידי, או אפשר לחיות עם זה לאורך זמן? האם וריקוצלה זו עלולה לפגוע באיכות וחוזק הזקפה, או שוריקוצלה אינה משפיעה? תודה מראש

שלום שאול, וריקוצלה אינו פודג בזקפה - אלא בפוריות. ניתוח - תלוי האם קיימת פגיעה והאם הוריקוצלה גורם להשלכות שליליות על יצור הזרע באשך. אין שום מיידיות או דחיפות עליונה. כדאי להשלים את התמונה על ידי בדיקת אורולוג, ביצוע ספירת זרע - רק אז לבחון האם יש צורך בניתוח וריקוצלה. בברכה, ד"ר רענן טל

08/03/2014 | 20:31 | מאת: שאול

דא אני מבין מתשובתך, שיש וריקוצלה עם השפעות שליליות הדורשות ניתוח ויש וריקוצלה שאינה דורשת ניתוח, תלוי בהשפעה...?

אכן כך

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים