הקלה זמנית על התופעות של הוריקוצלה

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

26/02/2014 | 12:00 | מאת: דותן

שלום רב ד"ר. אובחנתי כסובל מוריקוצלה בדרגה בינונית באשך שמאל. כרגע אני סובל מידי פעם מכאבים קלים באשך שמאל שלהם אני לוקח משככי כאבים. הכאבים פחות מטרידים אותי. הבעיה היא התחושה של כובד וגודש באשכים שכל הזמן אני מרגיש אותם והם מפריעים לי מאוד בתפקוד היומי. האם יש משהו שניתן לעשות\לקחת על מנת להקל על התחושות האלו? עד שאגיע לניתוח (אם אחליט לעבור ניתוח) יקח לפחות חודש. מה אפשר לעשות בינתיים להקל על התופעות שציינתי? אני מדבר על תחושות הכובד והלחץ והגודש באשכים. משככי כאבים לא עוזרים לתחושות האלו. תודה מראש

שלום רב, אכן קשה להקל על כאבי הוריקוצלה, ללא טיפול בוריקוצלה עצמו. כפי שציינת - במקרים רבים משככי כאבים מסייעים מעט, אך לא פותרים את הבעיה. נסה ללבוש תחתונים צמודים, להמנע מעמידה ממושכת ולנוח בשכיבה מידיי פעם. לצערי אין טיפול יעיל בעניין, אלא לפתור את הבעיה באמצעות ניתוח או צינתור. בהצלחה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים