טטסטורון נמוך

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

24/01/2014 | 15:16 | מאת: ניר

אני גבר בן 37 רווק בריא בדכ עושה ספורט באופן קבוע 5 פעמים בשבוע אוכל אוכל בריא שותה אבקת חלבון לפני שנה התחיל לי קושי במתן שתן ממש הפעלת שרירי הבטן בשביל להשתין פניתי לאורלוג ששלח אותי לבדיקות התרוקנות ובדיקת גודל הערמונית הבדיקות יצאו תקינות חוץ מי רמת הטטסטורון שהיא היתה 10.20. לפני שבועים אחרי קיום יחסי מין חשתי כאב ולחץ באזור פי הטבעת פניתי שוב לאורולג נתן לי אנטיביוטיקה לחודש ימים ובדיקות דם רמת הטטסטרון נמוכה היא 9.20 שזה מאוד מתסכל אותי למה זה יורד האם דלקת בערמונית משפיעה על רמת הטטסטרון ?? ומה אני יכול לעשות כדי לעלות את הרמה לא רוצה לקחת חומרים סינטטים TSH 1.60 TSH 2.90 FSH 1.60 PROLACTIN 158.4 TESTOSTERONE- TOTAL 9.60

שלום רב, עיצה ראשונה - אל תמהר לקחת חומרים סינטטים. כאשר לוקחים טסטוסטרון - הגוף מפסיק ליצר את ההורמון בעצמו ובעתיד תצטרך לקחת טסטוסטרון באופן קבוע לכל החיים. טסטוסטרון הנלקח כתרופה ממקור חיצוני- פוגע קשות ביצור הזרע. עיצה שניה - רמת טסטוסטרון נמוכה בבדיקה אינה אומרת כי יש לך חסר. אולי הגוף שלך אינו זקוק ליותר. צריך לבחון האם יש תסמיני חסר טסטוסטרון.ציינת רק את עניין הערמונית - שזאת בעיה אחרת. נסה לבחון אם אתה סובל מתסמיני חסר טסטוסטרון. עיצה שלישית - לא ידוע כי דלקת הערמונית גורמת לחסר טסטוסטרון. עם זאת - היא עלולה לגרום לבעיות אחרות. במקרים כאלה כדאי לשלול מחלות המועברות במגע מיני. בהצלחה בטיפול, ד"ר רענן טל

24/01/2014 | 22:10 | מאת: ניר

דר תודה רבה על תשובתך כן אני גם פניתי לאורולג בגלל שהיו מקרים שהוא לא תפקד כראוי גם עם לויטרה וגם יש איזה חוסר חשק מיני וזה מאוד מבלבל למה לפעמים זה כן בס דר ההיתי שמח לעצתך אני מבולבל תודה .

ניר היקר, אכן המצב מתסכל ומבלבל. העובדה שלפעמים אין בעיה היא מאוד מעודדת. ודאי שאין נזק קשה למערכת הזקפה - שכן אז תמיד היתה בעיה. הייתי פונה לאיש מקצוע העוסק בתפקוד מיני. בהצלחה בטיפול, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים