וריקוצלה ופריון

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

23/01/2014 | 14:54 | מאת: לירן

שלום ד"ר , רציתי לדעת האם וריקצולה יכולה לפגוע משמעותית בפריון של הזרע ? תודה לירן

שלום רב, ודאי שוריקוצלה עלול לגרום לפגיעה באיכות הזרע! ב- 1952, לפני יותר מ- 60 שנה, פרסם המנתח TULLOCH כי הוא ביצע ניתוח וריקולה לגברים עם בעיית פוריות, בשליש מהמקרים לערך הושג הריון ובשליש נוסף היה שיפור גדול באיכות הזרע. מחקר זה הניח את הבסיס לידע היום - וריקוצלה בהחלט עלול לפגוע באיכות הזרע ובפוריות. בברכה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים