פענוח בדיקת זרע- לפני פנייה למומחה

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

20/08/2014 | 16:32 | מאת: דורי

שלום רב, אני בן 33 ביצעתי בדיקת זרע השבוע ואלה התוצאות: צמיגות- תקין צבע- אפור PH- 7.6 נפח - 1.3 )ml( ריכוז תאי זרע- 25 (mil( ריכוז תאי זרע בזרימה- 32.5 mil אחוז תנועה כללית- 50% מהירה- 20% בינונית- 35% במקום - 18 mil מורפולוגיה- 91% צורות תקינות- 9% צורות פתולוגיות- 91% ראש- 54% צוואר- 27% זנב- 10% לאוקוציטים- 1.5 אין הערות אין נתונים ביתר הפרמטרים. אנו מנסים להרות מעל שנה ללא הצלחה. אודה לפענוח הבדיקה האם היא תקינה?

20/08/2014 | 16:39 | מאת: דורי

סליחה טעות במקום הנתון "במקום"- 18 mil מתייחס לסה"כ תאי זרע בתנועה

שלום רב, תוצאות הבדיקה ששלחת אכן עומדות בקריטריונים של מה שנחשב בדיקת זרע תקינה. עם זאת - צריך לזכור כי הערכת פוריות לגבר היא הרבה יותר מרק מבט חטוף בבדיקת הזרע. מעבר למצב הגבר - יש לבחון את מצב הזוג, הגבר והאישה. יש לקחת בחשבון את התוכניות לעתיד - כמה צאצאים? במהלך כמה שנים? מה נוסה עד כה? מה הייתם רוצים לנסות בשלב הבא? בשלבים הבאים? מה עשוי לשפר את איכות הזרע אולי? אני מתרשם כי הבעיה מטרידה אותך - לכן הייתי ממליץ לכם לפנות להתייעץ באופן מעמיק ומסודר עם אורולוג העוסק בפוריות הגבר - ולא להסתפק בתשובתי שבדיקת הזרע היא בגדר התקין. בהצלחה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים