לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

17/08/2014 | 15:52 | מאת: אלי

שלום רב, בן 28 עברתי ניתוח וריקוצלה בשני הצדדים לפני כ3 ימים. מתי אפשר לקיים יחסי מין? והאם בזמן פליטת הזרע אני אמור לחוש בכאבים בגלל ההתעסקות באותו אזור בזמן הניתוח? תודה.

שלום רב אלי, בשאלות של התנהגות לאחר ניתוח - תמיד הטוב ביותר הוא לשאול את המנתח. הוא יודע הכי טוב מה בוצע בניתוח ואיך להבטיח החלמה טובה ומהירה. כעקרון - ניתוח וריקוצלה הוא ניתוח במערכת הורידים של האשך ולא במערכת הזקפה או השפיכה. פעילות מינית אינה אמורה לגרום נזק. עם זאת, האיזור רגיש ולא מומלץ מאמץ מוגזם בימים הראשונים. לגבי פעילות מינית ההמלצה שלי היא להמתין לפחות 3 ימים לאחר הניתוח ואח"כ להתחיל לאט, בעדינות ובצורה הדרגתית. אם יש כאב או אי נוחות - לא להמשיך ולהמתין מספר ימים נוספים. שים לב במיוחד לכאב שעלול להיות באיזור הניתוח - ואם יש כאב כזה - המנע מלחץ מקומי על האיזור. החלמה מהירה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים