וריקוצלה חוזרת

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

08/12/2013 | 10:58 | מאת: נעמה

בני בן 16, אחרי ניתוח וריקוצלה (לפני שנה) בבדיקת אולטראסאונד (אבל גם בבדיקה ע"י אורולוג), התגלה שהוריקוצלה חזרה זה גם כואב לו בהנחה שידרש ניתוח נוסף, מה השיטה הטובה ביותר להבטיח שהוריקוצלה לא תחזור? (בפעם הראשונה הוא נותח בשיטה הקלאסית)

שלום ותודה על השאלה. כאשר יש חזרה של הוריקוצלה, לרוב כדאי לנסות לטפל שוב בשיטה אחרת. אם נותח בשיטה הקלאסית - כדאי לנסות את השיטה המיקרו-כירורגית, ניתוח תחת מיקרוסקופ ניתוחי. אם נותח בשיטה המיקרו-כירורגית - ההמלצה בד"כ היא צינתור. גם בצינתור - ישנן שיטות צינתור שונות - יעילות יותר ויעילות פחות. לסיכום, ההיתי ממליץ על השיטה המיקרו-כירורגית. בברכה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים