וריקוצלה דו-צדדית

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

29/12/2013 | 08:03 | מאת: נתן

אני סובל מוריקוצלה דו-צדדי. פניתי לאורולוג וההמלצה היתה לעבור ניתוח וריקוצלה רק מצד שמאל. למה עושים את הניתוח רק מצד שמאל אם הבעיה קיימת משני הצדדים?

שלום רב ותודה על השאלה המענינת. מזה כ- 20 שנה ידוע כי אם קיים וריקוצלה משמאל ומימין - תיקון של הוריקוצלה משני הצדדים מביא לשיפור ניכר יותר באיכות הזרע מאשר תיקון הוריקוצלה רק בצד אחד. המקרה היחיד שעוברים תיקון וריקוצלה בצד אחד כאשר יש וריקוצלה משני הצדדים - הוא כאשר הסיבה לניתוח היא כאבים, הכאבים הם רק מצד אחד ואיכות הזרע אינה חשובה - הואיל והגבר אינו מעוניין בפוריות עתידית. בהצלחה בטיפול הדו-צדדי בוריקוצלה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים