מורפולוגיה נמוכה

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

19/06/2014 | 12:05 | מאת: יוסי

לאחרונה עשיתי טיפולי הורדת שיער באשכים באינפרא אדום. שלשום עשיתי בדיקת זרע והמורפולוגיה שלי נמוכה מאוד, 2%. חוץ מזה שבאמת הזרע שלי דליל יותר לאחרונה. האם יש קשר? אם אני מפסיק את טיפולי הורדת השיער לאלתר, המורפולוגיה תשתנה?

שלום רב, שאלה מעניינת. למיטב ידיעתי אין מחקרים שבדקו את הנושא. קרינת אינפרא אדום בהחלט יכולה ליצור עליית בחום האשכים ותיאורטית נשמע הגיוני שינזק יצור הזרע. עם זאת, סוג פגיעות זה הנובע מעליית חום הוא הפיך ואיכות הזרע אמורה לחזור לקדמותה לאחר 3-6 חודשים מהטיפול. בברכה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים