ורידים בולטים

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

27/05/2014 | 19:32 | מאת: מתן

בן 32. רווק. יש לי סימני ורידים/שליות באזור האשכים. סימטפומים שנים, כמו כאבים אינני מרגיש. האם זוהי רק חזות או שמוטב לבדוק את העניין בבדיקה רפואית? יצויין, שלקראת גיוסי לצבא, הרופא הראשון שביצע בדיקות, אמר שיש וריד. אך לא הוסיף מעבר לזה. בבדיקה רפואית מאוחרת יותר בצבא, לא נאמר דבר. תודה מראש

שלום רב, ורידים מוחבים בחבל הזרע (תופעה הנקראת וריקוצלה) עלולים לגרום לבעיית פוריות. ככל שחולף הזמן - איכות הזרע יורדת והבעיה מחריפה. אם אתה חפץ בהבאת ילדים לעולם, כדאי מאוד להבדק על ידי אורולוג ואם אכן מדובר בוריקוצלה, ההמלצה היא לבצע בדיקת זרע ללא דיחוי. בברכה, ד"ר רענן טל

27/05/2014 | 21:54 | מאת: מתן

תודה. אם כך אמשיך לבדוק, כפי שפירטת.

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים