וריקוצלה

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

15/12/2013 | 22:34 | מאת: רועי

שלום, לאחרונה עשיתי בדיקת איכות זרע ולאחריו בדיקה אצל אורולוג ואולטרא סאונד לאשכים עקב וריקוצלה. אשך ימין שלי קטן משמעותית מאשך שמאל, הסיבה איננה ברורה. באשך שמאל אובחנה וריקוצלה. תוצאות בדיקת איכות זרע הראו שמורפולוגיה של הזרע 1%, ושכמות הזרע הינה 14 מיליון. על איזה ניתוח אתה ממליץ?

שלום רב, השאלה הראשונה היא האם לטפל בוריקוצלה או לא ועל פי המידע המתואר ומבלי לבדוק אותך - נראה כי יש מקום לטיפול. קיימות שיטות רבות לתיקון וריקוצל - ניתוחים וצינתורים. לכל שיטה יש את היתרונות והחסרונות שלה. בשקלול כל הפרמטרים, לדעתי השיטה הטובה ביותר היא השיטה המיקרו-כירוגית - טיפול בורידים המורחבים תחת מיקרוסקופ המאפשר לטפל בכמה שיותר ורידים, ורידים קטנים מאוד - ולהמנע מנזק מיותר לחבל הזרע. כמובן שיש צורך גם לשקול את עניין הזמינות והנגישות של הטיפול - טיפול זה אינו זמין ברוב בתי החולים הציבוריים בארץ. בברכה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים