כאבי בטן על רקע תולעים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות בילדים

23/11/2014 | 08:54 | מאת: adnan

לדר גלית שלום רב .יש לנו ילדה בגיל 7 מזה כשנתיים סובלת מכאב בטן על רקע תולעים.קיבלה כ 6 סדרות טיפול בvermox אך ללא השפעה רציתי להתייעץ איתך לגבי טיפול או המלצות להמשך טיפול. תודה מראש

שלום, תולעים הן בעיה שכיחה בילדים הגורמת לגרד באזור פי הטבעת, והטיפול הוא אומנם vermox. אולם, לא שכיח שהן גורמות לכאבי בטן ולכן אני תוהה האם זו הסיבה. האם ראו בכל פעם תולעים? האם ברור שהטיפול גרם להקלה בכאבי הבטן? לדברייך - ללא השפעה, ולכן אני בספק האומנם זו הסיבה. נראה לי שיש לחפש בכיוונים נוספים. לגבי התולעים אם הן חוזרות - ונצפות יש לתת לילדה ולכל בני המשפחה וורמוקס במקביל, לכבס מיד את כל המצעים ולחזור על הטיפול לאחר 10 ימים. מקווה שהייתי לעזר.

מנהל פורום מחלות זיהומיות בילדים