תסמיני פוליו חצי שנה לאחר מתן חיסון לתינוק?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות בילדים

17/05/2014 | 18:33 | מאת: סילביה

שלום, האם ילד בן שנה וחצי אשר קיבל חיסון פוליו לפני כחצי שנה יכול לפתח את המחלה?

התשובה הישירה היא לא. אולם, ברפואה אנחנו מאוד זהירים ולכן לא יכולה להגיד שבשום מקרה לא - אבל הסבירות שואפת לאפס, מה גם שלא נרשם אף מקרה בישראל של פוליו ולפי דיווחי משרד הבריאות כתוצאה מההתחסנות של חלק גדול מהאוכלוסיה בהתאם להמלצות - בניטורים לאחרונה של הביבוב לא נמצא וירוס הפוליו, כך שאת יכולה להיות רגועה. את מוזמנת לכתוב לי מה העלה את החשד ואתייחס לכך.

מנהל פורום מחלות זיהומיות בילדים