האם להמשיך לחסן?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות בילדים

11/12/2013 | 12:44 | מאת: יעל

בני בן 4.5 חודשים לפני כחודש חוסן במחומשת ולאחר מספר ימים החלה דלקת אוזניים וקוצר נשימה, הוא טופל באנטיביוטיקה וכשסיימנו את המנה שוב חזרה דלקת האוזניים והקוצר אני חוששת לחסן אותו שוב, אשמח לשמוע את המלצתך. יעל

יעל שלום, אני שמחה מאוד על השאלה, כיוון שהיא מטרידה הורים רבים. בשנת החיים הראשונה מקבלים התינוקות מס מנות חיסון , כמו כן זו השנה הראשונה בה הם נתקלים בוירוסים וחיידקים שונים. כתוצאה מכך, נוטים "להאשים" את החיסונים במחלות שונות כשהילד חולה בסמוך לחיסון,ללא סיבה אמיתית. בחיסון המחומש אין חיידקים מוחלשים אלא מומתים ולכן לא יכולה להיווצר מחלה מהחיסון. נכון, שיתכן חום ליום- יומיים כתוצאה מכך שהגוף "נלחם" במרכיבי החיסון ותוך כדי הוא יוצר נוגדנים וכך אנו מתחסנים. אולם, לא תיווצר דלקת אוזניים או דלקת דרכי נשימה (שיוצרת קוצר נשימה) . כשבדקו במחקרים אלפי ילדים שחוסנו לעומת כאלו שלא חוסנו, אלו שחוסנו לא פיתחו יותר "קוצר" אן כל מחלה אחרת. לעומת זאת, הם חלו הרבה פחות במחלות נגדם חוסנו , כשחלק ממחלות אלו מסוכנות ביותר. אינך צריכה לחשוש מהחיסון,החשש מאי התחסנות גדול בהרבה.

מנהל פורום מחלות זיהומיות בילדים