ג'יארדיה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות בילדים

09/02/2014 | 07:52 | מאת: שני

ביתי בת14 שנים שוקלת 45ק"ג.קיבלה טיפול לשלשולים ביגלל ג'יארדיה בצואה בסירופ פלגיל125 במינון של 10CC פעמיים ביום למשך 5ימים. האם המינון לא נמוך מידי יחסית למשקל גוף? על האריזה כתוב שבכל 5CC יש 125MG. האם צריך לחזור על הטיפול שוב לאחר 5ימים? האם הגוף מפתח חסינות כנגד הג'יארדיה או שיכולה ליהיות הדבקה חוזרת בטפיל זה? מה מומלץ לעשות כדי שיהיה ריפוי מוחלט מהג'יארדיה? האם מומלץ גם טיפול משפחתי?ביתי סבלה כחצי שנה משילשולים קשים כאבי בטן וירידה במשקל עד שהצליחו וגילו את הג'יארדיה....ולכן אני דואגת גם לאחים הקטנים שגרים בבית. תודה

שני שלום, לפי הבנתי ביתך קיבל 250 מ"ג פעמיים ביום. זהו מינון נכון , כאשר משך הטיפול המומלץ הוא 5-10 ימים , כך שבחירה של 5 ימים היא סבירה - במידה וביתך הבריאה, כלומר אינה משלשלת. אם היא לא הבריאה , ההמלצה לחזור על אותו טיפול , רק הפעם הייתי מטפלת במשך 10 ימים. רוב האנשים שנדבקים בג'יארדיה מחלימים ללא טיפול , ולכן מעבר לשמירה על הגיינה לא הייתי ממליצה לעשות דבר נוסף. גילת

מנהל פורום מחלות זיהומיות בילדים