שלבקת חוגרת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות בילדים

06/01/2014 | 09:50 | מאת: חנה

שלום לך ד"ר , לבעלי שלבקת חוגרת . נולד לנו נכד לפני שבועיים במזל טוב..! כמה זמן צריך להימנע ממגע עם התינוק ? האם אוכל שאני בישלתי עבור ההורים יכול להיות מדבק ? ובכלל כמה אמצעי זהירות צריך לנקוט ? תודה

שלבקת חוגרת עוברת בעיקרון במגע עם הפצעים, ובד"כ נהוג לומר שאם מכסים אותם לא מדביקים. אולם, הייתי נוהגת במשנה זהירות ונמנעת ממגע בין בעלך והנכד. אין כל מצב שאת תדביקי את הנכד אם לא נגעת בפצעים ובודאי לא דרך אוכל. מזל טוב, גילת

מנהל פורום מחלות זיהומיות בילדים