הרפס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות בילדים

23/12/2013 | 08:26 | מאת: אפרת

יש לי ילד בן 4 ותינוקת בת שבןעיים בבית היום הרגשתי שעומד לצאת לי הרפס על השפתיים. לאחר כמה שעות אכן ראיתי התחלה של שלפוחית קטנה. לא היה לי חום ולא הייתי חולה לאחרונה... השאלה שלי, האם יכול להיות שכבר הדבקתי מישהו מהילדים שלי? (נשקתי אותם באזור הפנים) ואם כן, אז מה עלי לעשות?

אפרת, החשש הוא לתינוקת בת השבועיים, אצלה מחלה מהרפס עלולה להיות קשה. כדאי שתשימי מסכה על אזור הפה (את יכולה לבקש במרפאה בה אתם מטופלים)כשאת מאכילה/מניקה אותה. לילד הגדול זה הרבה פחות בעייתי.מעבר לכך התנהגי כרגיל - אם תראי שלפוחית או סימנים על העור אצל התינוקת או כמובן אם יהיה לה חום גשי איתה מיד לרופא

מנהל פורום מחלות זיהומיות בילדים