מחלת נשיקה וסטרפטוקוק

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות בילדים

20/07/2016 | 17:29 | מאת: אביטל

שלום, בני בן 4.6 לפני כחודש נימצא כי יש לו מחלת נשיקה, ואתמול נמצא גם סטרפטוקוק נתנו לו אנטיביוטיקה מוקסיויט פורטה 250 ml6. אני נותנת לו ויטמינים עם תוספת ויטמין c. וגם פרביוטיקה בגלל אנטיביוטיקה, רציתי לדעת העם אני פועלת נכון או שאני גורמת למחלה להתמשך יותר זמן. האם עליי להפסיק לתת ויטמינים ופרביוטיקה. אודה על תשובתך האדיבה. בברכה, טלי

מתן פרוביוטיקה סביב טיפול אנטיביוטי יכול לעזור על מנת לשמור באופן חלקי על "החיידקים הטובים" במעיים, אינני מכירה מחקרים על מתן פרוביוטיקה דווקא בסטרפטוקוק אולם זה ודאי לא יזיק ויתכן שאף ימנע כאבי בטן ו/או שלשולים כתוצאה ממתן האנטיביוטיקה. לעומת זאת, אין המלצה לתת תוספת ויטמינים לילדים שהם בד"כ בריאים , ללא מחלות של דרכי עיכול. בברכה, דר גילת לבני , "מדיקידס"

מנהל פורום מחלות זיהומיות בילדים