בן 3.5 חודשים עדיין זורק את הראש אחורה

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

31/03/2014 | 10:30 | מאת: שיר

שלום, בני בן 3.5 חודשים, מרים יפה את הראש בשכיבה על הבטן (עד שהוא מתעייף כמובן), אך עדיין מורגש כי הראש שלו אינו יציב ולפעמים הוא מטיח אותו קדימה והדבר היותר מדאיג - הוא עדיין זורק לעיתים את הראש אחורה. כלומר כשמרימים אותו על הידיים עדיין חייבים לתת לו תמיכה בראש. אני משתדלת לשים אותו על הבטן לאחר כל ארוחה ובזמן שהוא ער עד אשר הוא מתחיל להתלונן (בסביבות ה 10 דק), לעיתים הופכת חזרה לגב ואז שוב לבטן. איזה תרגילים נוספים ניתן לעשות ע"מ לחזק את שרירי הצוואר וע"מ שהוא לא יזרוק את הראש אחורה? בנוסף מבנה הראש שלו הוא דוליכוצפאלי, האם ישנו קשר? האם ישנם תרגילים שחשוב לעשות במיוחד עבור מבנה ראש כזה?

08/04/2014 | 12:13 | מאת: צוות מומחי מיבאל'ה

שיר שלום, מומלץ לתאם פגישה עם פיזיותרפיסטית התפתחותית על מנת לבחון האם ישנה ולקבלת הדרכה לתרגילים מתאימים. מוזמנת לתאם פגישה במרכז מיבאל'ה ברמת החייל 03.600.7077 חג שמח

מנהל פורום התפתחות הילד