חסר אשך

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

23/03/2014 | 18:52 | מאת: אורלי

הבן שלי בן 8. בבדיקה שנערכה אצל רופאה היא גילתה שנעלם לו אשך אחד ושלחה אותו לעשות אולטראסאונד. מה המשמעות של זה? אמא מודאגת

23/03/2014 | 19:07 | מאת: ד"ר דורון רול

נתחיל מהסוף: גם אם יתברר כי אכן חסר אשך, התפקוד עם אשך אחד לאורך השנים הוא שלם לחלוטין. ועכשיו להתחלה: במהלך ההתפתחות העוברית נודדים האשכים מחלל הבטן אל כיס האשכים. קורה ואחד האשכים אינו יורד, או שאכן יורד אך חוזר לעתים למעלה. אולטרסאונד אמור לגלות אם קיים אשך והיכן. בכל מקרה הייתי מבקש בדיקה גם אצל כירורג ילדים.

24/03/2014 | 10:00 | מאת: אורלי

האם ניתן להחזיר את האשך למקומו ואם כן אז כיצד? למה יש צורך בבדיקת כירורג???

מנהל פורום התפתחות הילד