השפעת העישון על הגדילה

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

17/01/2014 | 18:19 | מאת: ג'וש

עד היום כל ניסיונותיי להגיע לתשובה חד משמעית עלו בתוהו.. האם יש קשר בין עישון מסיבי בגיל ההתבגרות (בין הגילאים 16-18) לבין גדילת הגוף וגביהה? אציין כי תמיד הייתי הנמוך בכיתה אך לא רזה במיוחד, כמו כן קיים חסך אימהי מאחר וגדלתי עם אבי בלבד במשך כל תקופת ההתבגרות, נכנסתי לתקופה זו באיחור גם. אנא תשובתך המקצועית בנושא, וכמו כן, האם יש דרך לשפר את המצב מאחר וגובי הוא 172 סמ כאשר גובה אבי הוא 176 ואימי 168, אך עם זאת גדילתי נראית ב9יגןר ואני נראה ומרגיש כילד בן 16 כאילו גדילתי נעצרה ברגע שהתחלתי לעשן...

19/01/2014 | 22:29 | מאת: ד"ר דורון רול

אין ספק באשר לחשיבות נושאי הגדילה והעישון אך לצערנו אנחנו בפורום העוסק בהתפתחות הילד ולא בעישון הבוגר, ומן הראוי להפנות השאלה לפורום המתאים.

20/01/2014 | 08:01 | מאת: ג'וש

כוונתי היא לעישון כמתבגר ולא כאדם בוגר, האם עדיין משפיע על גדילת המתבגר בשלביו האחרונים של גיל ההתבגרות?

מנהל פורום התפתחות הילד