תינוקת סובלת מעצירות

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

12/01/2014 | 14:36 | מאת: רותי

התינוקת שלי בת חודש וחצי וסובלת מאוד מעצירות. היא לא עשתה צרכים כבר יום וחצי האם אפשר לתת לה מיץ עגבניות עם מעט שמן זית בגיל כזה? תודה רבה רותי

12/01/2014 | 23:10 | מאת: ד"ר דורון רול

רותי ערב טוב. כדאי להגדיר קודם לכן עצירות. בתינוקות מקובל כי העדר פעולת מעיים למשך 5 ימים (ויש אומרים 3 ימים) היא עצירות. לדעתנו, זה נכון כל עוד אין זה מפריע לתינוק. אם הוא סובל גם אחרי יומיים - נקרא לזאת עצירות. בכל מקרה יום וחצי זו תקופה קצרה ביותר. אפשר בהחלט לתת עגבניה מגוררת בגיל הזה, כדאי להתחיל עם חצי כפית פעמיים ביום ולעלות לכפית פעמיים ביום (מותר יותר אך בד"כ מיותר). ולהסתפק בעגבניה.

מנהל פורום התפתחות הילד