אוננות בגיל שנה ו10 חודשים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

04/01/2014 | 19:40 | מאת: ענת

שלום, בחודש האחרון ראינו את בננו עושה תנועות של אוננות, משמע הוא שוכב על הרצפה ומזיז את רגליו ומתנשף יחסית במהירות, נראה כאילו מתרכז ומתאמץ. רופאת ילדים אמרה שזה נשמע כמו אוננות. האם זה נורמלי לגיל שלו? איך כדאי שנתייחס לזה? תודה רבה ענת

05/01/2014 | 15:17 | מאת: צוות מומחי מיבאל'ה

שלום לך, אין סיבה לדאגה. בדיוק באותה מידה שהוא מגלה ונהנה מיכולתיו לנוע במרחב, לזחול וללכת בכוחות עצמו, הוא מתנסה בתחושות הקשורות לגופו. תופעת האוננות בגיל זה היא מוכרת ונורמלית. זהו בעצם "גילוי הגוף" וגילוי התחושות שהוא יכול להפיק מהנגיעה והשפשוף של האיברים. הכל בסדר. בברכה, ריטה כהן-וולף, פסיכולוגית התפתחותית חינוכית מיבאל'ה - מרכז התפתחות בפיקוח רפואי

מנהל פורום התפתחות הילד