גיל שנה ותשע דיבור

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

31/12/2013 | 11:45 | מאת: רומי

בני בן שנה ותשעה חודשים עזבנו את הארץ לשליחות , בבית אנחנו מדברים עברית כמובן , והילד בגן ששם השפה היא אנגלית , הילד לא מדבר בכלל , למעט 4 מילים בעברית . אני יודעת שזה בגלל ריבוי שפות , אבל בקיץ אנחנו מגיעים לחודשים לארץ האם יש איזשהו קורס או חוג בהתפתחות השפה שיספיק לחודשים ? , האם זה בכלל לגיטימי?

01/01/2014 | 15:56 | מאת: צוות מומחי מיבאל'ה

שלום רב, לפי תיאורך, יש מקום להעריך את יכולות התקשורת, השפה והדיבור של בנך בצורה מעמיקה יותר ולשם כך מומלץ להגיע לאבחון של קלינאית תקשורת באזור מגוריכם. בעקבות האבחון הקלינאית תוכל להדריך אתכם איך לעודד התפתחות שפה בבית ובמידת הצורך תתחילו בטיפול. אין קורס או חוג בארץ מהסוג שאת מתארת, אך בהחלט ניתן להתייעץ עם קלינאית תקשורת בארץ, כשתגיעו לביקור. במקביל חשוב לבצע בדיקת שמיעה. בברכה, פולה ברק בננסון- קלינאית תקשורת מיבאל'ה - מרכז התפתחות בפיקוח רפואי

מנהל פורום התפתחות הילד