בת 6 וצי חודשים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

17/12/2013 | 10:01 | מאת: אלה

שלום רב, בת 6 וחצי חודשים. שומרת על קשר עין, מחייכת הרבה, סקרנית, כאשר שני אנשים מנהלים שיחה מתבוננת בכל מי שמדבר ומעבירה מבט ביניהם, מתקדמת מוטורית. שתי שאלות - 1. היא לא צוחקת בקול - זאת אומרת, שמעתי אותה צוחקת בקול צחוק מתגלגל כ - 6-7 פעמים בסך הכל עד היום. ביתר הפעמים יש צווחות שמחה ולא צחוק. האם יש משמעות להיעדר צחוק מבחינת התפתחותית או שהדבר החשוב זו הבעת השמחה? בנוסף, קשה מאוד להצחיק אותה. פעמים רבות אני ובעלי מנסים וזוכים בחיוך בלבד. גם דגדוגים לא עוזרים. האם יש לזה משמעות התפתחותית? האם מה שחשוב מבחינה התפתחותית זה הצחוק או החיוך? מה המשמעות ההתפתחותית של היעדר צחוק? 2. היא עדיין לא ממלמלת. לא "בה" "גה" וכו'. מוציאה מעט קולות במהלך היום. מהו טווח הגילאים התקין להתחלת מלמול? המון תודה

17/12/2013 | 16:42 | מאת: ד"ר דורון רול

מאוד יכול להיות שהילדה עדיין בטווח הנכון (שהוא, כמובן, מאוד רחב ולא מדויק) אך מאחר שסביב גיל 5 חודשים היינו מצפים כבר לתגובת צחוק ולתחילת מלמול, ייתכן שיש כאן איחור כלשהו והיינו ממליצים על בירור אצל רופא התפתחות.

מנהל פורום התפתחות הילד