היקף ראש

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

15/12/2013 | 09:10 | מאת: אלון

אני אב לתינוק בן 11 חודשים ונאמר לי שיש לו היקף ראש קטן והופנינו לנוירולוג ילדים ולכן אני מודאג. להלן הנתונים: נולד עם היקף ראש של 32.6 גיל חודש: 35.5, גיל חודשיים: 37.6 גיל 4 חודשים: 39.6 גיל חצי שנה: 40.7 גיל 9 חודשים:41.4 גיל 10 חודשים 41.9 לפי הבנתי התינוק מתפתח בצורה תקינה: מתיישב לבד, מצביע על חפצים, זוחל, עומד בעזרת שולחן, עומד לכמה שניות ללא עזרה של חפץ כלשהוא, אומר "אבא",מנסה להגיד עוד מילים והברות שונות, לא אובחנה אצלו שום בעיה פרט להיקף הראש. נאמר לי שהמרפס סגור (לפי מה שרופאת המשפחה בדקה). האם יש סיבה לדאגה? האם עושים ניתוח לפתיחת תפרים? באילו מקרים מחליטים לנתח? תודה

17/12/2013 | 09:04 | מאת: ד"ר דורון רול

באשר לתפרים: פתיחת תפרים נעשית כאשר הם אינם קיימים מלידה. המרפס הוא נקודת חיבור התפרים שבין עצמות הגולגולת, וכאשר הוא קיים בלידה, גם אם נסגר מוקדם אח"כ, ברור שיש תפרים תקינים אחרת לא היה נוצר מרפס. מאחר שהיקף הראש מעט קטן לגילו, הפנייה לנוירולוג ילדים אכן מתבקשת ומאחר שהתפתחותו תקינה, סביר שיהיה רק צורך במעקב, אך זאת יקבע אותו נוירולוג.

מנהל פורום התפתחות הילד