תינוק בן 11 חודש שלא זוחל על שש

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

01/10/2016 | 22:10 | מאת: רונה

שלום, הבן שלי יהיה בן 11 חודשים עוד שבוע הוא עדיין לא זוחל על שש. הוא זוחן גחון מגיל 7 חודשים, מתיישב לבד, נעמד לבד במיטה או בעזרת רהיטים, מטפס יפה על מכשולים, עולה מדרגות ועולה על שש, אבל כשצריך לזחול יורד לגחון. נראה לי שיש לו גמישות גדולה מאד בגב ועם כל התרגילים, למרות שהוא נעמד בקלות על שש, הוא לא מצליח לזחול כך. אציין רק שגם זחילת הגחון שלו אינה איכותית - הוא משתמש רק ברגל ימין ויד שמאל. האם יש סיבה לדאגה?

מציינת התפתחות אופיינית לתינוק בגיל בנך. חוץ מהזחילה יש ילדים שקודם עומדים והולכים סביב רהיטים ואחכ זוחלים. אם מעוניינת שיזחל אולי עם הערכת פיזיותרפיסטית התפתחותית והדרכה בהתאם ילמד לזחול. ראשית פני לרופא הילדים שיבדוק את בנך ובקשי הפניה לפיזיותרפיה.

מנהל פורום התפתחות הילד