בן חצי שנה

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

23/09/2016 | 03:38 | מאת: אמא

שלום, בני בן חצי שנה, היקף הראש קטן מאוד- 42ס''מ, צוחק הרבה יושב זוחל ומגיל 5 חודשים עומד. היינו בצילום ונאמר לנו שהכל ''נורמלי'' אין התעבות של הגולגולת והמרפס סגור כמעט אך זה רגיל. לא נראה לי... האם יכול להיות שהראש שלו כל כך קטן וזה בסדר? האם יכול לגרור בעיה התפתחותית? כמה גדול צריך להיות המרפס בגיל זה? איך ניתן לפתור? ובכלל אשמח לכל מידע וגם קישורים למחקרים אם יש. מאוד מפחדת שיפגע ביכולת המוח לגדול. תודה תודה תודה

ישנן עקומות גדילה של היקף ראש. חשוב לראות שיש התפתחות ואין עצירה או נסיגה ממדידה למדידה. פני לרופא הילדים לבדיקה.

מנהל פורום התפתחות הילד