התחלת דיבור

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

06/08/2016 | 20:33 | מאת: סופי

בני בן שנה וארבע חודשים. הולך, אוכל ומתפתח יפה. מתקשר איתנו בעיקר בעזרת סימון בידיים של מה שהוא רוצה ובשפה שרק הוא מבין. יוצר קשר עין ומאוד חברותי אך עדיין לא אומר מילים וגם לא חצאי מילים. אין לו צליל קבוע שמכוון למשהו. בטיפת חלב מלחיצים שזה לא תקין אך הרופא ילדים אומר שעד גיל 2 זה בסדר.....ואני מבולבלת. האם צריך לעשות בירור?

בגיל בנך היה צריך להשמיע מס' מילים והברות. לעיתים יש איחור בהתפתחות. המשיכי לעקוב ולראות אם משבוע לשבוע יש התפתחות בתקשורת ולו קטנה ביותר. נוספה הברה או שתיים.. אם במהלך חודש אין שינוי גשי לקלינאית תקשורת שתאבחן. ( יש לשלול בעיית שמיעה לעיתים נוזלים באזניים בשל דלקות חוזרות גורמים לירידה בשמיעה ופחות מלל).

מנהל פורום התפתחות הילד