שאלה

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

04/08/2016 | 16:12 | מאת: שחר

תינוק בן 5 וחצי חודשים . ישן במהלך היום והלילה על הגב/ צד עם תמיכה בגב. בשכיבה על הבטן מרים ראש יפה אך נשען על המרפקים בלבד ומאבד סבלנות וזורק עצמו אל הגב,סוג של התהפכות שלדעתי אינה תקינה? כמו כן במספר דקות שכן נמצא על הבטן איננו מרים יד למשחקים ואיננו מראה סימני זחילה קדימה/ אחורה, הוא פשוט תקוע במקומו. האם תקין לגילו? כיצד עלי לנהוג עימו? שאלה כללית- שמעתי על ילדים שדילגו על שלב הזחילה( זחלו/ התקדמו על הטוסיק) ופשוט בגיל שנה פלוס החלו ללכת רגיל כמו כולם..יש לזה השלכות מבחינת התפתחות קדימה? תודה ויום טוב שחר

בגיל בנך צריך לשכב מס דקות רב על הבטן להשען על המרפקים ולסובב הראש מצד לצד, לעקוב אחר משחק. אם מושיט על הגב יד למשחק צריך כבר לנסות גם על הבטן. אינו צריך עדיין לזחול. זוחלים על הגחון בגיל 8-10 ח'. ויש שאינם זוחלים ונעמדים והולכים עם תמיכה. מי שלא זוחל לא חייב שיהיו השלכות בעתיד. אך התקדמות על הישבן בהחלט מעכבת הליכה. אם נראה לך שתינוקך אינו מתפתח כייאות מומלץ לפנות לפיזיותרפיסטית התפתחותית המומחית לטיפול בתינוקות .

מנהל פורום התפתחות הילד