בעיות התפתחות אצל תינוק בן 5 חודשים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

03/08/2016 | 16:34 | מאת: עדי

שלום.בני בן 5 חודשים עם טרטוקוליס (במעקב אחת לחודש בפיזיותרפיה קופ"ח). ישנה השטחת ראש בשל כך. ישנו שיפור במהלך היום וכעת מטה ראשו ל2 הצדדים אך עדיין עם העדפה ברורה ימינה (מקפידה לעשות איתו תרגילים/התנהלות נכונה כל הזמן). במהלך היום והלילה ישן רק על הגב לרוב כשראשו מוטה ימינה. מגיל חודשיים משתדלת לשים אותו בזמן ערות במהלך היום על הבטן- אך הוא ממש סירב להיות עליה עד שבגיל 4 חודשים חל איזשהו שיפור ויכל להיות 10-15 דק כל פעם מספר פעמים ביום, אך לפני כשבוע למד "להתהפך" מהבטן לגב כשהוא די זורק את עצמו אחורה ושוב גם זה רק לצד ימין( בשל הטרטוקוליס?) ומאותו רגע איננו מסכים להיות אפילו דקה על הבטן ושום גירוי משחק שאני מסה לא עוזר(לעומת זאת כשאני מטיילת איתו בעגלה ושמה אותו על הבטן אכן מחזיק לפעמים אפילו חצי שעה) ומרים יפה את הראש. כמו כן- איננו מוכן להניח ראש כשהוא על הבטן. חשוב לציין כיבגיל 4 חודשים אף הושיט ידיים באוניברסיטה לצעצועים אך לפתע גם זה די הופסק ולרוב מביט בצעצוע מושיט חצי יד ומיד משנה דעתו ולא מנסה להושיט כלל. אשמח לעזרה במספר שאלות: 1. מה ניתן לעשות על מנת לתת לו "זמן בטן" היות ומיד מתהפך? 2.כיצד ניתן לעזור לו להניח ראש בזמן שהיה על הבטן? 3.מה ניתן לעשות ע"מ שיתהפך ל2 הצדדים? 4. מה יכולה להיות הסיבה ומ הניתן לעשות שיושיט שוב ידיים לצעצועים ( מנסה הכל..) 5. למיטב ידיעתי בגילו אמור כבר לשכב על הבטן בנוחות ואפילו להרים את הטוסיק ולהושיט ידים כשעל הבטן ולזחול אחורנית/קצת קדימה לעבר חפצים- ואיננו בכיוון אפילו. מתי אמורה להדלק נורה אדומה? 6. האם יש לדאוג ממצב של א-סימטריה ומצב שלא יזחל כלל ועיכוב התפתחותי בשל כל מה שצויין מעלה? אודה מאד לעזרתכן היות והתור לפיזיותרפיה רק בעוד כחודש וחצי ואינם מסכיממים להרדים אותו. הייתי רוצה לדעת כיצד עלי להתנהל עד אז המון המון תודה

בגיל חמישה חודשים מצופה מהתינוק להתהפך מבטן לגב וההפך- יכול לעשות זאת עד גיל חצי שנה. לפתח קו אמצע ולשמור הראש במרכז.. לשמור על קשר עין ולעקוב לשני הצדדים. ולהתחיל או להצליח לתפוס משחק. התפתחות הינה דבר רחב ולא כל ילד מתנהג בהתאם חשוב שתראי שבנך משתפר משבוע לשבוע ביכולתיו ולא נשאר במקום או מאבד יכולות. חשוב להרבות לשכב על הבטן ולעודד לסימטריה בכל הפעילות וכן של הראש. הייתי מציעה שתתקשרי לקופ"ח ותבקשי להקדים התור אם את מודאגת.

04/08/2016 | 13:23 | מאת: עדי

תודה רבה על המענה. לצערי בקופ"ח לא מוכנים להקדים בטענת עומס. הוא מהתהפך מבטן לגב, יש קו אמצע ושומר הראש במרכז,שומר על קשר עין ועוקב לשני הצדדים וכן מצליח לתפוס משחק על הגב. לגבי הבטן-בוכה מיד ומתהפך לגב כשעל הבטן- איך ניתן לגרות אותו להמשיך להיות על הבטן? ניסיתי משחקים וכל דבר אפשרי כמוכן- מה עוד מצופה בשלב זה ובשבועות הקרובים שאוכל לעקוב?

מנהל פורום התפתחות הילד