תינוקת ישנה על פניה

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

10/07/2016 | 22:45 | מאת: תומר ושירן

שלום רב, ביתי בת שלושה חודשים , לאחרונה היא מנסה להתהפך ועושה זאת על בסיס יומיומי מהגב אל הבטן, במצב כזה היא בוכה והכל בסדר אנו הופכים אותה חזרה. ואילו יחד עם זאת ישנה תופעה ובה היא שוכבת על הצד ושוב מנסה להתהפך אבל בהתהפכות לא מלאה וגרוע מכך-עם הפנים כלפי המיטה. מה שמדאיג אותנו הוא שבמצב זה היא איננה בוכה והאף שלה נראה סתום לחלוטין (כך שלפעמים אנו לא יכולים לשים לכך לב). השאלה היא האם אמצעי ניטור (מוניטור נשימה) יכול להועיל לכך, או שמא זוהי תופעה שלא צריכה להדאיג?

לרב כשהתינוק מתהפך יכול לשמור על עצמו. אך אם עדיין חוששת בדקי אם כרית משולשת ללילה בלבד תעזור ותמנע ההתהפכות מהצד לבטן.

מנהל פורום התפתחות הילד